SAKARYA ECA KOMBİ SERVİSİ

ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN !

ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN !

   TÜM KREDİ KARTLARI GEÇERLİDİR   

Siz Değerli Adapazarlı Müşterilerimize Hem İnternet Hem Facebook üzerinden de ulaşıp Eca Kombi Servisi Olarak Hizmet vermekteyiz,Evlerinizde Bulunan Kombi Ve Klimalarınızın Bakım ve Onarımlarını İtinalı Bir Şekilde Yaparak Değişen Parçalara 1 Yıl garanti Vermekteyiz,Ayrıca İkinci El Kombi Soba ve Şofben Satmaktayız. Eca Kombi Servis Hizmeti Vermekteyiz.

 

 

 

 

          Kombi Tamir ve Bakım

    Kombi tamir ve Bakımı için Anadolu Teknik Kombi Firması Olarak, Yetkili Doğalgaz Servis Elemanlarıyla Müşterilerimize En Uygun Fiyat Politikamız ile Profesyonel Hizmet Sunmaktayız. Kombi Tamir ve Bakımı Konularında Yılların Verdiği Deneyim ile Firmamız, Sakarya’da Hizmet Vermektedir. Kombinizin Daha Verimli Çalışabilmesi ve Ekonomik Doğalgaz Tüketimi için Mutlaka Bakımının Her yıl Düzenli Olarak Yapılması Gerekmektedir. Aksi Durumda Çeşitli Problemlerle ve Arızalarla Karşılaşabilirsiniz. Anadolu Teknik Kombi  Firmamız, Kombi Arızalarınız ve Bakım İçin Sizlere en Hızlı Hizmeti Vermek İçin Çalışmalarını Sürdürmektedir.

Kombi Bakımının Önemi

    Gerek kış ayları, gerekse yaz ayları için önemli bir unsur olan kombilerin, düzenli periyotlarla bakımının yapılması gerekmektedir. Farketmediğiniz bir dikkatsizlik sonucunda, küçük sorunlar, büyük problemlere yol açabilir; bu da sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle Mart ve Ağustos periyotlarında yapılması gereken kombi bakımları, kombinin hayatta kalma süresini uzatır. Şayet kombinizin bakımının düzenli bir biçimde gerçekleştirirseniz, daha ekonomik yakıt ile daha yüksek performans elde edebilirsiniz. Kombi bakımlarının mutlaka profesyonel ekipler tarafından yapılması gerekmektedir.

  Sizlerde Soğuk Kış aylarında bilinçli Kullanıcılar olarak Soğuk Gecelerde Kombinizin Gaz Vanasını ve Elektrik Ealterini Kapatıp bir Yere Gitmeyiniz.Kalorifer Isıtma Ayarını Minimuma Getirip İstediğiniz Yere Gidebilirsiniz.

Kombi Bakımının Faydaları

  • Düzenli yapılan kombi bakımları sayesinde, cihazınızın kullanım ömrü uzar.
  • Enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.
  • Kombiler, elektrik, doğalgaz ve su gibi parametrelerin aynı anda görev aldığı bir sistemdir. Bu sebeple can ve mal güvenliğiniz açısından kombilerin bakımının yapılması son derece önemlidir.
  • Cihazınız %100 verimle çalışır, maksimum fayda sağlar.
  • Hayatımızın büyük bir bölümünü kapalı ortamlarda geçirdiğimizi varsayarsak, yaşam alanı için çok daha konforlu bir mekân sağlanmış olur.
  • Doğalgazın pahalı olduğunu düşündüğümüzde, faturalarınız bakım sonrasında büyük ölçüde azalacaktır.
  • Küçük sorunların erken teşhis edilmesi sonucunda, daha büyük arızaların önüne geçilmiş olur. Bu sayede kafanız rahat, yaşam alanınız kaliteli olur.

ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN !

LogoFacebook

Eca Kombi Servis,Eca Kombi Servisi,Sakarya Eca Kombi Servis,Sakarya Eca Kombi Servisi,Olarak Sakaryada Özel Servis Hizmeti Vermekteyiz.Yapılan işlerde ve Değişen her Parçada 1 yıl Garanti Süremiz Mevcuttur.

 Not :Firmamız  Sakaryada Özel Kombi  Servisi Olarakda Hizmet Vermektedir.

Eca Kombi Servisi ve  Eca Servisi Olarak Adapazarında  Hizmet Vermekteyiz.

KOMBİLERİN ÇALIŞMA PRENSİBİ

        Evlerimizde ve İş Yerlerimizde bulunan Kombilerin Hepsi Aynı Mantıkla Aynı Prensiple çalışmaktedır,Şöyleki;İlk önce Kombi Çalıştırma Düğmesinden Açıldığı anda,ilk olarak Su seviyesi Kontrol edilir ve  Kombi Pompası Deveye girer Pompa Suyu devir daim ettikten hemen sonra Baca Fanı devreye Girer akabinde ise Bacafanının Çalışıp Çalışmadığını Kontrol edilir bunuda Presostat adını verdiğimiz Parça sağlar,Eğer Fan Çalışıyorsa Ardından Gazvalfi devreye girer,Bazı modellerde Gazvalfine Gazın gelip gelmediğini ölçen sensörler vardır,Ardından Ateşleme Elektrotlarına Elektrik enerjisi yollanır ve yanma sağlanır,bundan sonra ise Brülörde Ateşin olup olmadığını kontrol eden İyonizer Elektrodu Devreye girer,Eğer Yanma oluşmuş ve ateş varsa kombide Elektronik kart bunların hepsini görür ve yanma devam eder,Böylece Kombi Bütün bu İşlemlerden sağlandıktan Sonra Çalışmasına Devam eder.Bütün bu Elemenlardan birtanesi bile iş yapmazsa Kombi Devreden çıkar ve Ekranında Arıza Kodu verir.Bazı modellerde Ekran Yoktur Bunlar genelde Eskitip Kombilerdir,Yeni model Kombilerin Tamamında Bir LCD Bilgi ekranı Bulunmaktadır.Bu ekranda Hata kodları Sıcaksuyun ısı değeri ve Kalorifer devresinin Isı değeri görülmektedir,Ayrıca Yeni Nesil kombilerin Bir çoğunda haftalık,Aylık,Yıllık,Haftalık Saatve Takvimli Program Bulunmaktadır,Cep Telefonuyla ve RJ 45 Soketiyle internet Bağlantısını Kullanan Kombierde Mevcuttur,Bu Kombilerde kullanıcı eve Gelmeden Kombisini İstediği Gibi Çalıştırmakta ve Kapatmaktadır.

        Kombilere Ayrıca Oda Termostadıda Takılabilmektedir,İster Kablolu Model İster Kablosuz Wifi Üzerinden Haberleşen modeller mevcuttur.Hangi Termostat Takılırsa Takılsın %15 lere Varan Yakıt Tasarrufu Sağlamaktadır.Yeterki Uzman Bir Teknik Servis ve Personel Tarafından Takılmış olsun.Sakarya ECA Kombi Servisi Olarak Bu Hizmetleri Sunmaktayız,Oda Termostadı,Kombi Dolabı,Kombi Bakımı,Kombi Onarımı,Kombi Montajı Yapmaktayız.

ECA KOMBİ ARIZALARI

E.C.A CONFEO VE CONFEO PLUS ARIZA KODLARI:

Confeo Digital kombinin ariza kodları

t3 Arıza Kodu: Peteklere sıcaklık gitmesin de etmen olan ntc sensorun de hata meydana geldiğini gösteren

t5 Arıza Kodu: sıcak su ntc sensorun de arıza.

t6 Arıza Kodu: uyarısı baca gazı sensorun de problem yaşandığını belirten koddur..

t7 Arıza Kodu: Proses tat kısa devre yapmış ise ekran da t7 hata kodu belirir. E1 Arıza Kodu: Cihaz ateşleme denemesinden sonra cihaz da alev oluşmamış ve kombi kendini kilitlemiş. Cihaza birkaç defa reset atınız. Resetten sonra düzelmiyor ise kombinin gaz gurubunda, kartın da, iyonizasyonun da arıza meydana gelmiş olabilir..

E2 Arıza Kodu: Cihazın alevlenme uyarısın da sorun var. Yanlış alevlenme yapıyor. Kombiye üst üste üç defa reset atınız. Düzelmez ise iyonizasyon, elektrot yahut alev hissedici problemli olabilir. Aynı şekilde kombinin kartına da zarar gelmiş olabilir.

E3 Arıza Kodu : Kombi çok fazla hararet yapmış ve bu sebeple de limit termostat yani aşırı ısı termostatı devreye girerek kombiyi kullanmaya kapamış. Bir süre cihazın kendine gelmesini bekleyiniz.

E4 Arıza Kodu : diferansiyel hava basıncında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Hava prosestat kontakları açık kaldığından dolayı kombide bu arıza kodu belirir.

E5 Arıza Kodu : Confeo Digital kombiler de hava basınç anahtarı (diferansiyel) arızalı anlamına gelen koddur. Hava prosestatın da kısa devre meydana gelmiş olabilir.

d1 Arıza Kodu : Alev sistemin de sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kombi alev alırken sorun yaşıyor demektir. Bu saye de cihazdan herhangi bir işlevi yerine getirmesi beklenemez

a1 Arıza Kodu : Kombiye girişi olan voltajlar da düşme olduğunu belirten koddur. Cihaza gelen voltaj düşük olduğundan kombi kısa bir süreliğine çalışma sergilemeyebilir. Bir süre sonra kombi eski çalışmasına dönecektir. Fakat bu arıza sık sık tekrarlanırsa cihazın elektronik kartına yani beynine zarar verebilir. Kombi regülatörü kullanarak voltajı düzene sokabilir ve kombinin arıza yapmasını engelleyebilirsiniz.

p1 Arıza Kodu : Kombinin su basıncının düşük

y1 Arıza Kodu : Confeo Digital kombiler de gaz valfinin devreye giriş esnasın da sorun yaşadığını belirten arıza kodudur. Gaz valfi hasar görmüş veya bağlantıların da sorun meydana gelmiş olabilir.

C1 Arıza Kodu : Elektronik kart tüm parçalarla iletişimi kesmiş ve onlara ne görev yapmasını söyleyemiyor. Bu sebeple de kombiden verim alınamıyor. Kartın bağlantıları kopmuş yahut kart tamamen zarar görmüş olabilir.

  SICAKLIK:

01:  Aşırı sıcaklık kilitlenmesi

06:  Aşırı sıcaklık uyarısı

07:  Baca gazı aşırı sıcaklık kilitlenmesi

12:  Kalorifer gidiş hattı sensörü arızası NTC

13:  Baca gazı sensörü arızası NTC

14:  Sıcak su sensörü arızası NTC

16:  Kalorifer dönüş su sensör arızası NTC

   Alev Kontrolü:

04:  Alev sinyali yok arızası

05:  Alev kaybı uyarısı

11:  Alev devresi arızası

   ELEKTRİK:    

32:  Voltaj uyarısı

   SU BASINCI VE AKIŞ DENETİMİ

40:  Düşük su basıncı uyarısıI

42:  Su akış denetim uyarısı

   GAZ VALFİ:

20:  Gaz valfi devre arızası(V1\V2)

  DİĞER:

24:  Fan hızı arızası

30:  CRC:Uzman parametre arızası

31:  CRC:GÜVENLİK PARAMETRE HATASI

34:  CRC:BCC-ID Hatası

35:  BCC YOK

36:  CRC-BCC Data hatası

37:  FARKLI BCC Yazılımı

38:  HATALI BCC-ID Numarası

39:  HATALI BCC Montajı

50:  BCC Aktivasyon

52:  BCC Kopyalama

99:  Sistem hatası

  PROTEUS PLUS ARIZA KODLARI:

F1:  Aşırı sıcaklık kilitlenmesi arızası

F2:  kullanım suyu sensör arızasıNTC

F3:  Kalorifer hattı sensör arızası NTC

F4:  Alev sinyali yok iyonizasyon hatasıI

F5:  Hava basınç anahtarı arızası presostat

F6:  Dış hava sensörü arızası

F7:  Düşük su basıncı arızası

F8:  Düşük voltaj arızası

OC:  Dış hava sensörünün devrede olduğunu gösterir.

CC:  Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir

  Fortius Dijital Fortius Plus ve CALORA Arıza Kodları

t 6  Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2  Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4  Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre) baca , baca fanı, hava prosestadı veya ana kart bozuk demektir.
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3  Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1  Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3.  Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3  Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 7  Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası

CALORA PROTEUS ARIZA KODLARI

HYS=hızlı yanıp sönme

 L3              L4               L6               L7

 HYS          HYS           HYS            HYS

Ana kart iletişim hatası   

———————————————————————————————————————————————————————

 L3              L4               L6               L7

 Kapalı       Açık           Kapalı         Kapalı

Alev yok kilitlenmesi        

———————————————————————————————————————————————————————-

 L3              L4               L6               L7

Kapalı        Açık           HYS             Kapalı

Sıcak su NTC arızası 


            

L3              L4               L6               L7                                      

HYS          Açık          kapalı           kapalı

Kalorifer hattı NTC arızası      

———————————————————————————————————————————————————————-                

L3              L4               L6               L7

kapalı        HYS         kapalı          kapalı 

Aşırı sıcaklık kilitlenme    

———————————————————————————————————————————————————————                

L3              L4               L6               L7

kapalı       Açık           kapalı           HYS

Difransiyel hava basınç arızası

———————————————————————————————————————————————————————–

L3              L4               L6               L7

kapalı       Açık           kapalı           HYS

Baca gazı uyarısı(bacalı model)

———————————————————————————————————————————————————————–

L3              L4               L6               L7

kapalı      Açık            HYS             HYS

Düşük su basıncı hatası

———————————————————————————————————————————————————————-

L3              L4               L6               L7

 Açık         HYS           Açık              Açık

Gaz valfi iletişim hatası

———————————————————————————————————————————————————————–  

Alev yok ledi L4 sürekli yanması : ateşlemeile ilgili olarak bir arıza olduğunu belirtir.
Ana kartta gaz valfi rölesi çekememiş olabilir,gaz valfi selenoid bobinlerinde yanma erime veya diyaframında patlama yırtılma varsa gazı geçiremiyor olabilir veya ateşleme bujilerinde çatlak veya kırılma varsa şaseye atlama olabilir. reset butonunu kullanarak reset yapın.Reset yaptıktan sonra arıza yineleniyor ise gaz giriş vanalarından Gaz gelip gelmediğine dikkat edin.

Standby ledi L3 hızlı yanıp sönmesi ve alev ledi L4 sürekli yanması:  kalorifer devresi sensörü (NTC) arıza yapmış demektir.

kombinizin panelinden reset yaparak kombiyi yeniden başlat.Şayet reset yaptıktan sonra ECA Proteus kombiniz tekrar arızaya geçiyor ise kalorifer devresi sensörünün (NTC) ömrü tamamen bitmiş demektir ve değiştirilmesi gerekir.

Alev ledi L6 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması: KULLANIM SUYU SENSÖRÜ (NTC) arızalı demektir. Kombiyi resetleyerek arızayı düzeltme imkanınınz bulunmaktadır fakat (NTC) sıcak su sensörü ömrünü iyice bitirmiş ise reset yapmak fayda etmez ve kalıcı arızaya sebebiyet verir.

Petek ledi L7 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması: baca veya baca fanı ,hava prosestadı sorunları ortaya çıkar.

Petek alev ledi L6-L7 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması:   su basıncı düşük arızası

ECA WHITE  PLUS (euro plus9)

C1-Difransiyel basınç anahtarı işletme sırasında açılıyor,Fan devir hızı sağlanamıyor.Fan ve presostatı control ediniz.

C6-Presostat devreye girmiyor,Devreyi kapatmıyor.

E9-Aşırı ısınma Emniyet termostadı devreye girmiş.Basınç,sensor,Pompa kontrolu kart sigorta kontrolü yapın.

E2– Gidiş Suyu sensörü NTC yi control edin.

EA-Alev algılanmıyor.Gaz vanası,basıncını,Elektrotları control edin

B1-Seçim şalteri Dıp swıtch Poz seçim hatası3.4 pin.Yanlış ayarlanmış

A7-Kullanım suyu NTC sini kontrol edin.

CE-Isıtma devresi sıcaklık artışı çok yüksek.Pompa ve by hattını control edin

 ECA ConfeoPremix Kombi Arıza Kodları

 01 Hatası – Aşırı ısınma arızası.

 04 Hatası – Alev sinyali yok.

 05 Hatası – Alev kaybı arızası.

 06 Hatası – Aşırı sıcaklık uyarısı.

 07 Hatası – Baca gazı aşırı sıcaklık kilitlenmesi.

 11 Hatası – Alev devresi arızası.

12 Hatası – Kapalı devre gidiş suyu sensörü (NTC) arızası.

 13 Hatası – Baca gazı sensörü (NTC) arızası.

 14 Hatası – SKS sensörü (NTC) arızası.

 16 Hatası – Kapalı devre dönüş suyu sensörü (NTC) arızası.

 20 Hatası – Gaz valfi devresi arızası.

 24 Hatası – Faz hızı arızası.

 32 Hatası – Voltaj uyarısı.

 40 Hatası – Düşük su basıncı uyarısı.

 42 Hatası – Su akış denetimi uyarısı.

 99 Hatası – Sistem hatası.